Ervaringen

Mark Rutte ontmoet bij het Catshuis

Op 3 Juni 2020 had ik de eer om Minister-President Rutte (VVD) te ontmoeten op zijn ambtswoning , het Catshuis. Dit was mogelijk doordat ik geselecteerd was uit een oproep van de Premier zelf. Hij had in een persconferentie jongeren opgeroepen om met ideeën te komen voor na de coronacrisis. Nadat ik mijn idee had ingezonden, werd ik met 9 andere jongeren geselecteerd en volgde op 3 juni het gesprek met de Premier zelf. Het was een zeer inhoudelijke en geslaagde middag. Persoonlijk ervaar ik dit moment als de meest bijzondere ontmoeting die ik tot nu toe heb gehad!

tobias en mark rutte

Alexander Pechtold ontmoet in de tweede kamer

Op 7 februari 2018 kreeg ik de kans om Alexander Pechtold, toenmalig partijleider van D66 te ontmoeten. Ik had een verzoek voor een gesprek verstuurd, en daar werd op ingegaan. We hebben die middag een goed gesprek gehad over de partij, zijn politieke positie en hoe hij in het algemeen tegen de politiek aankeek. Tot slotte werden er nog een aantal foto’s gemaakt, signeerde hij een boek van hemzelf die ik had meegebracht (Optimist in de politiek) en kreeg ik tot mijn verassing ook nog een boek cadeau (Henk, Ingrid & Alexander) die hij vervolgens ook signeerde. Bovenal een geslaagde middag!

tobias

Tunahan Kuzu ontmoet in de tweede kamer

 

Op 30 november 2017 werd ik door Tunahan Kuzu, partij leider van DENK ontvangen in de Tweede Kamer. Dit gebeurde nadat ik een verzoek had gestuurd tot een gesprek. Het was de eerste politieke ontmoeting die ik zou hebben, en er volgden nog velen. We hebben samen een uitgebreid gesprek gehad over de opkomst van de partij DENK, de veranderende samenleving en de standpunten van de partij. Ik ben de partij DENK nog altijd dankbaar dat zij als eerste openstonden voor mijn politieke interesse, en dat partijleider Kuzu met mij het gesprek aanging.

tobias en kuzu